7 ابزاری که معماران بدون آن نمی توانند زنده بمانند!

مقدمه

طراحی در معماری یک بازی جذاب و البته پیچیده بین خلاقیت و مهارت فنی است. از ابتدا تا پایان، در هر قسمت از پروژه که در آن ایده ها به واقعیت تبدیل می‌شوند، این ترکیب خلاقیت و مهارت فنی دیده می شود.  هر معمار باید بر انواع ابزارهای تصویرسازی متکی شود تا به موفقیت در مراحل پروژه دست پیدا کند. این ابزارها همکاران وفادار ما در طول پروژه، محسوب می‌شوند!

از نقاشی اولیه ایده‌ها تا رونمایی از دنیاهای جدید در قاب های دیجیتال، ابزارهای زیادی وجود دارند که چالش های ما را به سادگی برطرف و روش‌های مختلفی را برای ارتباط ایده‌هایمان با هم ایجاد میکنند.

هر یک از ما در طراحی ترجیحات شخصی خود را داریم، اما بدون شک تعدادی از ابزارهای تصویرسازی وجود دارند که همه موافق هستیم بدون آن‌ها زندگی کردن برای یک معمار سخت است!

1- ایده‌پردازی: نقاشی ایده ها

حتما برای هر معماری اتفاق افتاده است، لحظه‌ای که ناگهان الهام الهی در حین ناهار او را فرا می‌گیرد و حالا ناگزیر مجبور است با عجله ایده‌هایش را روی دستمال، رسید یا حتی دستانش بنویسد. دو ابزار SketchBook و Morpholio Trace به معماران در بهبود فرایند تجربه و تصویرسازی کمک می کند.
این دو ابزار امکان سریع آزمودن انواع مفاهیم طراحی، تناسبات و ارتباطات را فراهم میکنند. همچنین پلتفرمی برای آزمایش و آفریدن ایده‌ها ارائه می دهند. رابط کاربری ساده و ویژگی‌های چندمنظوره آن ها به معماران اجازه می‌دهد به راحتی بین رسانه‌ها، لایه‌ها و مقیاس‌ها جابه‌جا شوند و ایده‌پردازی را بهبود بخشند و در نهایت به مخاطبین آن ها کمک کنند تا ایده‌ها را به خوبی درک کنند.

2- طراحی شماتیک

پس از تکمیل مفاهیم، زمان آن می‌رسد که با دقت و نظم به نقشه‌های CAD دوبعدی بپردازیم. در این مرحله یک مهندس معمار برای رهایی از آشوب طرح های اولیه در ذهنش می تواند روی دوستی برنامه‌هایی مانند AutoCAD و Vectorworks حساب کند.

کتابخانه‌های گسترده و ابزارهای خودکار برنامه‌های CAD نقشه‌کشی را بسیار لذتبخش و خطاها و منابع مورد نیاز را به شدت کم می کنند.

3- توسعه طراحی: مدل سازی سه بعدی

نمی دانم تا به حال برایتان اتفاق افتاده یا نه! وقتی گربه ها به ظرف غذایی حمله می کنند و شما مجبورید آن ها را دور کنید. فرآیند طراحی هم درست شبیه دور کردن گربه ها گاهی بسیار سردرگم و غیرقابل پیش بینی است. نرم افزارهای سه بعدی مثل Rhino و Revit در این زمان‌های پر از شک و شبهه می‌توانند مانند عصای وفادار پاسبان برای دور کردن گربه های تردید باشند. با استفاده از این ابزارها می توانیم درخواست های متعدد و گاه متضاد مهندسان سازه و کارشناسان محیط زیست را مدیریت کنیم.

مدلسازی سه‌بعدی به ما امکان می‌دهند با بررسی دقیق روی فضاها و متریال ها تصمیمات درستی بگیریم.

4- تصویرسازی: رندرینگ و واقعیت مجازی

در طول فرایند طراحی، رندرها مانند یک جشن بزرگ و پرزرق و برق هستند که آفرینش‌ را با همه قدرتشان نمایان میکنند. با حضور موسیقی‌دانانی مانند V-Ray و Lumion، رندرهای سه‌بعدی به ما امکان می‌دهند تئاتری شگفت‌انگیز از نور و بافت را اجرا کنیم و تصاویری جادویی را به نمایش بگذاریم که مشتریان را مسحور می‌کند.

5- مستندسازی

مستندسازی ساخت و ساز از طریق نرم‌افزار BIM، نقطه اوج فرایند طراحی است و دقیقا جایی است که عملیات واقعی آغاز می‌شود. معماران می‌دانند که در دنیای امروزی هماهنگی امری حیاتی است و هیچ چیز بهتر از قابلیت تشخیص تداخل در نرم افزار BIM نمی تواند انتخاب های ما را بسنجد.

با استفاده از نرم افزار BIM، معماران قادرند مدل‌های معماری، سازه‌ای، مکانیکی و الکتریکی را در یک پایگاه داده جامع ترکیب کنند. این یکپارچگی به آنان اجازه می‌دهد که در مراحل ابتدایی طراحی، تداخلات را شناسایی و رفع کنند و از بروز مشکلات مهم و زمان‌بر در طول ساخت جلوگیری کنند. همچنین قابلیت‌های پارامتریک قدرتمند BIM، فرآیند تهیه برنامه‌های زمانبندی و مشخصات مفصل را تسهیل می‌کند تا اطلاعات دقیق، سازگار و به‌روز باشند.

قابلیت تشخیص تداخل در نرم‌افزار BIM درست مانند یک نگهبان عمل می‌کند، مدل‌ها را با دقت بررسی کرده و تداخلات بین عناصر مختلف مانند سازه، سیستم‌های ساختمانی و ویژگی‌های معماری را شناسایی می‌کند. این قابلیت کمک می‌کند تا معماران اطمینان حاصل کنند که تمام عناصر به طور صحیح هماهنگ شده‌اند و می‌توانند در طراحی به همراهی یکدیگر وجود داشته باشند.

6- فرایند ساخت دیجیتال: طراحی پارامتریک؛ دنیای جدیدی جسورانه

درست در لحظه ای که سخت مشغول طراحی هستیم، ناگهان تکنولوژی تولید دیجیتال ما را صدا می زند. برخلاف گذشته که با برد و قلم مسلح می‌شدیم، طراحی پارامتریک و ابزارهای محاسباتی مانند Grasshopper ،Dynamo و Catia، به ما کمک میکنند تا هندسه‌های پیچیده و الگوهای دقیق را به اشکالی قابل ساخت تبدیل کنیم. این ابزارها به ما اجازه می‌دهند تا ایده‌های جذابمان را بصری‌سازی و منطقی‌سازی کنیم و پلی بین مدل‌های دیجیتال و ساختارهای فیزیکی بسازیم. همچنین می‌توانیم از طریق نوشتن الگوریتم‌ها و تولید مدل‌های پارامتریک طراحی‌هایمان را از نظر کارایی سازه‌ای، عملکرد محیطی و متریال بهینه کنیم. در حین ورود به دنیای جدید و جسورانه چاپ سه‌بعدی، فرزهای CNC و مونتاژ رباتیک، این ابزارهای مستندسازی بصری، راهنماهای ارزشمندی برای ما هستند، که به ما کمک می‌کنند مرزهای امکانات معماری را گسترش دهیم.

7- ارائه‌های تعاملی: واقعیت افزوده و واقعیت ترکیبی

با گسترش تکنولوژی، فناوری‌های واقعیت افزوده (AR) و واقعیت ترکیبی (MR) آماده‌اند تا روش ارائه و تجربه طراحی‌ها را به شکلی کاملاً نوین تغییر دهند. ابزارهایی مانند Microsoft HoloLens، Magic Leap و Apple ARKit به ما امکان می‌دهند اطلاعات دیجیتال را بر روی محیط فیزیکی قرار داده و ارائه‌های جذاب و تعاملی ایجاد کنیم که مشتریان و همکارانمان را کاملا مسحور ‌کند. این فناوری‌های پیشرفته به ما اجازه می‌دهند عناصر طراحی را در لحظه ایجاد و تغییر دهیم طوریکه مخاطبین به شکل هیجان انگیزی درگیر طرح‌هایمان شوند.

در طول زمان پروژه، معماران از مجموعه‌ای متنوع از ابزارهای تصویرسازی استفاده می‌کنند که از مراحل ابتدایی تصور تا حوزه‌های نوظهور ساخت و ساز دیجیتال و ارائه‌های تعاملی در حال تکامل هستند. با پذیرش این ابزارها و بسیاری از ابزارهای دیگر، می‌توانیم مرزهای امکانات معماری را با عشق، دقت و نوآوری گسترش دهیم.

گلسا احمدی

گلسا احمدی

دانشجوی دکتری مهندسی معماری
مدتی است به موضوع سنگ های ساختمانی و استفاده مفید از آن ها در معماری ساختمان علاقه مند شده ام.
آنچه در این زمینه یاد می گیرم را اینجا به اشتراک می گذارم.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *